Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα δέντρα που ζουν στις πόλεις αναπτύσσονται γρηγορότερα
[Η Ναυτεμπορική]: Τα δέντρα που ζουν στις πόλεις αναπτύσσονται γρηγορότερα

[Η Ναυτεμπορική]: Τα δέντρα που ζουν στις πόλεις αναπτύσσονται γρηγορότερα

Τα δέντρα στις μητροπολιτικές περιοχές αναπτύσσονται ταχύτερα από τα δέντρα στις αγροτικές περιοχές παγκοσμίως, σύμφωνα με την πρώτη μελέτη που εξετάζει τον αντίκτυπο της επίπτωσης της αστικής θερμότητας στην ανάπτυξη των δέντρων.

Η ανάλυση, υπό την αιγίδα του Πολυτεχνείου του Μονάχου (TUM), αποκάλυψε ότι τα αστικά δέντρα έχουν εκτεθεί σε μεταβαλλόμενες κλιματολογικές συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η υπερθέρμανση του πλανήτη άρχισε μόλις πρόσφατα να επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα στις αγροτικές περιοχές.

Ενώ οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ανάπτυξη των δέντρων στα δάση έχουν μελετηθεί εκτενώς, μέχρι στιγμής υπάρχουν λίγα στοιχεία για τα αστικά δέντρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Χανς Πρετς, επικεφαλής της μελέτης.

Ένας κύριος λόγος για τη μελέτη είναι η επικρατούσα τάση προς την παγκόσμια αστικοποίηση. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, ο αστικός πληθυσμός παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από 60% μέχρι το 2030, με μια συνεχή ανοδική τάση.

Οι ερευνητές συνέλεξαν και ανέλυσαν δείγματα δέντρων από το Βερολίνο, το Μπρίσμπεϊν, το Κέιπ Τάουν, το Ανόι, το Χιούστον, το Μόναχο, το Παρίσι, το Πρινς Τζορτζ, το Σαντιάγκο και το Σαπόρο. Οι πόλεις επιλέχθηκαν ώστε να καλυφθούν διαφορετικές κλιματικές ζώνες, από βόρεια και εύκρατα έως μεσογειακά και υποτροπικά κλίματα.

Συνολικά, η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε σε σχεδόν 1.400 ώριμα δέντρα, επιλέγοντας ένα χαρακτηριστικό και κυρίαρχο είδος δέντρου για κάθε πόλη, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γύρω περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!