Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δεν έχουν ακόμη υποβληθεί 2,35 εκατ. δηλώσεις φόρου εισοδήματος
[Η Ναυτεμπορική]: Δεν έχουν ακόμη υποβληθεί 2,35 εκατ. δηλώσεις φόρου εισοδήματος

[Η Ναυτεμπορική]: Δεν έχουν ακόμη υποβληθεί 2,35 εκατ. δηλώσεις φόρου εισοδήματος

Πάνω από 3,94 εκατομμύρια δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 62,5% του συνόλου, έχουν ήδη υποβληθεί και εκκαθαριστεί ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΤΑΧISnet. Επί 6,3 εκατομμυρίων δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν και φέτος, έχουν αποσταλεί και εκκαθαριστεί, συγκεκριμένα, 3.948.984 δηλώσεις (έντυπα Ε1) μέχρι το πρωί της 3ης Ιουλίου. Απομένουν δηλαδή περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια δηλώσεις, οι οποίες πρέπει να έχουν υποβληθεί έως τις 29 Ιουλίου, που λήγει η προθεσμία.

Οι ρυθμοί υποβολής και εκκαθάρισης των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων έχουν επιβραδυνθεί τον τελευταίο μήνα. Στις αρχές Ιουνίου ήταν ταχύτεροι από πέρυσι, αλλά τις τελευταίες 30 μέρες έχουν υποχωρήσει αισθητά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι μέχρι τα μεσάνυχτα της 2ας Ιουλίου είχαν υποβληθεί και εκκαθαριστεί 4.429.047 δηλώσεις (έντυπα Ε1). Φέτος μέχρι και τα μεσάνυχτα της 2ας Ιουλίου είχαν υποβληθεί 3.948.984 δηλώσεις, δηλαδή περίπου 480.000 δηλώσεις λιγότερες από όσες είχαν υποβληθεί την αντίστοιχη περσινή μέρα.

Πλέον, στις 26 μέρες που απομένουν από σήμερα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή του συνόλου των δηλώσεων πρέπει να υποβληθούν και να εκκαθαριστούν 2,35 εκατ. δηλώσεις ή περισσότερες από 90.000 δηλώσεις την ημέρα κατά μέσο όρο. Μέχρι στιγμής, ο μέσος ημερήσιος ρυθμός υποβολής έχει πέσει στις 41.111 δηλώσεις.

Φέτος, για πρώτη φορά, σε κάθε ζευγάρι εγγάμων ή μερών συμφώνου συμβίωσης (μ.σ.σ.) -ανεξαρτήτως του εάν υποβάλουν από κοινού ή χωριστά τις δηλώσεις- εκδίδονται δύο εκκαθαριστικά σημειώματα (ένα για κάθε σύζυγο ή κάθε μ.σ.σ.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!