Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΗ: Εξαγορά του 45% αιολικών πάρκων της Volterra
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΗ: Εξαγορά του 45% αιολικών πάρκων της Volterra

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΗ: Εξαγορά του 45% αιολικών πάρκων της Volterra

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά από τη ΔΕΗ του 45% των αιολικών πάρκων ισχύος 69,7 MW της Volterra στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία.

Tις σχετικές συμβάσεις υπέγραψαν, στα γραφεία της ΔΕΗ, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra, Πάνος Νίκου.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης «σήμερα επισφραγίζεται επίσημα η συνεργασία μας με τη Volterra η οποία είναι θυγατρική του Ομίλου ΑΒΑΞ σε έναν τομέα που είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ, όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η εξαγορά του 45% από τα δύο SPV, με αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία, είναι μία από τις μεθόδους που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ για την εκπλήρωση του στρατηγικού της στόχου, που είναι ο 15πλασιασμός της σε ΑΠΕ και ο ενδιάμεσος στόχος το 2022 να έχουμε 600 ΜW. Όπως έχουμε πει, στην κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα όπως είναι κατασκευές ιδίων έργων, εξαγορές, συμμετοχές joint venture, κ.λπ.».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκου δήλωσε πως «δεν υπάρχει κράτος χωρίς να έχει ένα δεσπόζοντα παραγωγό ενέργειας και αυτός είναι ο ρόλος της ΔΕΗ για την Ελλάδα».

«Όταν ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε τη στρατηγική που αφορά στις ΑΠΕ για την ΔΕΗ, μιλήσαμε για τις δυνατότητες να αποτελέσει η Volterra μέρος αυτή της στρατηγικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!