Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΗ: Η επιχείρηση δεν καταρρέει, αλλά…
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΗ: Η επιχείρηση δεν καταρρέει, αλλά…

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΕΗ: Η επιχείρηση δεν καταρρέει, αλλά…

Το μήνυμα ότι «η επιχείρηση δεν καταρρέει, ούτε βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» έστειλε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Ανδριώτης.

Μιλώντας στην 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist, που διεξάγεται στο Λαγονήσι, παρέθεσε τα ακόλουθα στοιχεία:

Η ΔΕΗ μείωσε το χρέος της κατά 212 εκατ. ευρώ το τελευταίο έτος και κατά περισσότερο από 1 δισ. ευρώ συνολικά από το 2015. Επιπλέον, επένδυσε 750 εκατ. ευρώ το 2018 και θα έχει επενδύσει 790 εκατ. ευρώ το 2019. Η Standard & Poors διατήρησε σταθερή, με θετική προοπτική, την αξιολόγηση της επιχείρησης.

Τα νούμερα αυτά διαψεύδουν τις δηλώσεις περί κατάρρευσης της ΔΕΗ που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υποστήριξε ο κ. Ανδριώτης. Όπως είπε, τα -κατά τα άλλα- υπαρκτά οικονομικά της προβλήματα είναι διαχειρίσιμα και για την αντιμετώπισή τους η εταιρεία έχει εκπονήσει από κοινού με τη McKinsey 5ετές επιχειρησιακό πλάνο «το οποίο ήδη υλοποιείται».

Σημαντικό πρόβλημα, αναγνώρισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ, προέκυψε από τις ζημίες στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, τις οποίες απέδωσε σε παράγοντες όπως η εκτόξευση των τιμών για την εξάρτηση από τον άνθρακα και η αύξηση της επιβάρυνσης από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ.

Κατανοούμε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση δεν επιθυμεί να μετακυλήσει στους πολίτες το κόστος που ενίοτε προκύπτει για τη ΔΕΗ, ωστόσο, αν αυτό είχε συμβεί το τελευταίο τρίμηνο του 2018, θα είχε θετικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση της επιχείρησης, γεγονός που θα της επέτρεπε να εξασφαλίσει ομολογιακό δάνειο με ευνοϊκούς όρους, τόνισε ο κ. Ανδριώτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!