Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δανία: Τέλος στην ηλεκτρική ενέργεια από άνθρακα ως το 2030
[Η Ναυτεμπορική]: Δανία: Τέλος στην ηλεκτρική ενέργεια από άνθρακα ως το 2030

[Η Ναυτεμπορική]: Δανία: Τέλος στην ηλεκτρική ενέργεια από άνθρακα ως το 2030

Ακτιβιστές διαμαρτύρονται για την χρήση άνθρακα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη διάσκεψη COP23 των Ηνωμένων Εθνών στη Βόννη της Γερμανίας.

Η κυβέρνηση της Δανίας δεσμεύτηκε να σταματήσει τη χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2030. Ο υπουργός Ενέργειας και Κλίματος της χώρας έκανε τη σχετική ανακοίνωση στη διάσκεψη COP23 των Ηνωμένων Εθνών στη Βόννη της Γερμανίας.

Η ίδια απόφαση για αυτό το χρονοδιάγραμμα είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, αλλά ανακλήθηκε το 2015 όταν εκλέχθηκε ένας δεξιός-συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός.

Αρκετές χώρες έκαναν την ίδια δέσμευση στη σύνοδο κορυφής. Το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Δανία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία, η Αιθιοπία, το Μεξικό και οι Νήσοι Μάρσαλ θα εφαρμόσουν διαφορετικές μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με κοινή προθεσμία το 2030.

Η συμμαχία ελπίζει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός στις 50 χώρες μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής για το κλίμα το 2018.

«Οι χώρες δεν πρέπει να ενεργούν μόνες σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Δανός υπουργός Ενέργειας και Κλίματος, Λαρς Κρίστιαν Λίλεχολτ. «Είναι ζωτικής σημασίας να συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός χωρών, ώστε να υπάρξει μια πραγματική διαφορά σε διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!