Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Containerships: Οι κινήσεις προστατευτισμού καθυστερούν την ανάκαμψη
[Η Ναυτεμπορική]: Containerships: Οι κινήσεις προστατευτισμού καθυστερούν την ανάκαμψη

[Η Ναυτεμπορική]: Containerships: Οι κινήσεις προστατευτισμού καθυστερούν την ανάκαμψη

Όπως τονίζει η Drewry, το root μεταξύ Ασίας και Μεσογείου διαθέτει μεγάλη πλεονάζουσα χωρητικότητα και τα σχέδια της Ocean Alliance για το 2017 δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση μείωσης του προσφερόμενου tonnage.

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Οι κρατικές ενισχύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τις ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών παρατείνουν τον εφιάλτη της ναυλαγοράς και δεν επιτρέπουν την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σταδιακή ανάκαμψη του κλάδου.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της Ταϊβάν να εγκρίνει ένα πακέτο ενίσχυσης 1,9 δισ. δολ. με προνομιακό επιτόκιο, από το οποίο αναμένεται να ευνοηθούν οι Yang Ming και Evergreen, η Alphaliner παρουσιάζει τις κρατικές παρεμβάσεις προς όφελος «εθνικών» liners των μεγάλων οικονομιών στα χρόνια της ναυτιλιακής κρίσης.

Πρώτοι διδάξαντες, σύμφωνα με την Alphaliner, οι Γερμανοί των οποίων η κεντρική κυβέρνηση το 2009 έδωσε εγγυήσεις δανείων στη Hapag Lloyd 1,5 δισ. δολ. και τις οποίες απέσυρε τον Σεπτέμβριο του 2010. Αλλά και η πόλη του Αμβούργου, προχώρησε σε άμεσες επενδύσεις περίπου 1,6 δισ. δολ. προς τη μεγάλη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών την περίοδο 2009-2012.

Επίσης η Γαλλία, σύμφωνα με το report της Alphaliner, δεν έμεινε άπρακτη, με την Brifrance να επενδύει περί τα 150 εκατ. δολ. στη μεγάλη γαλλική εταιρεία CMA CGM.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!