Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Compete GR: Συμβούλιο για την ενίσχυση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας
[Η Ναυτεμπορική]: Compete GR: Συμβούλιο για την ενίσχυση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας

[Η Ναυτεμπορική]: Compete GR: Συμβούλιο για την ενίσχυση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

H αναζήτηση γρήγορων λύσεων για την ενίσχυση της θέσης των εγχώριων επιχειρήσεων σε ένα διεθνές περιβάλλον ραγδαίων αλλαγών αποτελεί στόχο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, του Compete GR, ενός νέου ανεξάρτητου θεσμικού φορέα του ιδιωτικού τομέα, στα πρότυπα του αντίστοιχου αμερικανικού και σύμφωνα με σχετική οδηγία της Ε.Ε. για τη δημιουργία τέτοιων οργανισμών, που θα λειτουργούν συμβουλευτικά προς τις κυβερνήσεις. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του, Σίμο Αναστασόπουλο, πρόεδρο έως σήμερα του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Πετσιάβας Α.Ε.) η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται ευδοκίμως, εντός των ημερών, πρόκειται για ένα πολυ-συμμετοχικό και ταυτόχρονα απλό μηχανισμό, ο οποίος θα συνδέει διαδραστικά όλον τον παραγωγικό και επιχειρηματικό ιστό του τόπου.

Κύριο μέλημα των συντελεστών του Compete GR αποτελεί η διαμόρφωση διαύλων ανοικτής επικοινωνίας, διάχυσης της γνώσης και ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών σχετικά με την ανταγωνιστικότητα και τα οφέλη της για την επίτευξη ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης, ενίσχυσης της δημιουργικότητας και της κοινωνικής προόδου.

Συνδυάζοντας τους παγκόσμιους δείκτες με τα εθνικά στοιχεία και μέσα και κεφαλαιοποιώντας υψηλή εμπειρία, το Συμβούλιο θα παρουσιάζει ετησίως την ΠΥΞΙΔΑ, η οποία και θα εμβαθύνει περισσότερο στην ελληνική πραγματικότητα, για την ανάπτυξη κλίματος ενίσχυσης της εμπιστοσύνης μέσα από τη συνεργασία, τη συμμετοχικότητα, και, κατά συνέπεια, αλλαγή του τρόπου θεώρησης των προκλήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!