Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Coca-Cola HBC: Αύξηση κερδών 9% το 2019 και ώθηση από Q4
[Η Ναυτεμπορική]: Coca-Cola HBC: Αύξηση κερδών 9% το 2019 και ώθηση από Q4

[Η Ναυτεμπορική]: Coca-Cola HBC: Αύξηση κερδών 9% το 2019 και ώθηση από Q4

Iσχυρή αύξηση 4,4% των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση για το σύνολο του 2019 (+3,7%, εάν εξαιρέσουμε την επίδραση που είχε η εξαγορά της Bambi1) σημείωσε η Coca-Cola HBC AG, ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές των σημάτων της The Coca-Cola Company λαμβάνοντας εν πολλοίς ώθηση από τις επιδόσεις δ’ τριμήνου.

Την ίδια στιγμή τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 487,5 εκατ. ευρώ με αύξηση 9% συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 522,2 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 8,7%.

Το δυνατό, σε επίπεδο εσόδων, δ’ τρίμηνο (+7,4% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, +6,0% εάν εξαιρέσουμε τη Bambi) αντιστάθμισε εν μέρει την επίδραση των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο β’ και γ’ τρίμηνο. Όλες οι αγορές σημείωσαν αύξηση των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση για το σύνολο του έτους και ειδικότερα οι αναπτυγμένες αγορές: +1,3% με συνέχιση των ισχυρών επιδόσεων στην Ιταλία, οι αναπτυσσόμενες αγορές: +4,2% με επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του όγκου πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο σε ευρεία βάση, οι αναδυόμενες αγορές: +7,1%. Στη Νιγηρία σημειώθηκε αύξηση του μεριδίου αγοράς και αύξηση του όγκου πωλήσεων +24% στο τέταρτο τρίμηνο. Η διακοπή της συνεργασίας με τη Lavazza επηρέασε αρνητικά το ρυθμό αύξησης για το σύνολο του έτους κατά 20 μονάδες βάσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!