Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: CNBC: Οι ΗΠΑ έκοψαν επιταγή 401,7 δισ. σε Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία
[Η Ναυτεμπορική]: CNBC: Οι ΗΠΑ έκοψαν επιταγή 401,7 δισ. σε Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία

[Η Ναυτεμπορική]: CNBC: Οι ΗΠΑ έκοψαν επιταγή 401,7 δισ. σε Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία

Το CNBC σχολιάζει πως το σχέδιο της τεράστιας δημοσιονομικής επέκτασης του Ντόναλντ Τραμπ στέλνει τεράστια δώρα σε Κίνα, Ιαπωνία και Γερμανία, τρεις χώρες, που καλύπτουν σχεδόν το 30% της παγκόσμιας οικονομίας.

Διογκούμενο βαίνει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι των μεγάλων εμπορικών εταίρων τους, παρά τη στροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον προστατευτισμό. Το CNBC σχολιάζει πως το σχέδιο της τεράστιας δημοσιονομικής επέκτασης του Ντόναλντ Τραμπ στέλνει τεράστια δώρα σε Κίνα, Ιαπωνία και Γερμανία, τρεις χώρες, που καλύπτουν σχεδόν το 30% της παγκόσμιας οικονομίας.

Κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, η Αμερική «έκοψε σε αυτές τις χώρες ένα τσεκ αξίας 401,7 δισ. δολαρίων από την αυξανόνενη εσωτερική αγοραστική δύναμή της» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άρθρο- γνώμης, που υπογράφει ο Μάικλ Ιβάνοβιτς. Πρόκειται για αύξηση 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η μερίδα του λέοντος ανήκει στην Κίνα και φτάνει στα 301, 4 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 10% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

«Όσοι εσφαλμένα υποστηρίζουν ότι αυτό δεν έχει σημασία, θα πρέπει να σημειώσουν ότι τα εμπορικά ελλείμματα των ΗΠΑ θα προστεθούν στο καθαρό εξωτερικό χρέος των 8,6 τρισ. δολαρίων στα τέλη του δεύτερου τριμήνου. Αυτή η τεράστια μεταφορά πλούτου των Αμερικανών στο εξωτερικό επίσης επιβαρύνει την οικονομική ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!