Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Citi: H έκθεση της Κομισιόν αφήνει ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης στη Ρώμη
[Η Ναυτεμπορική]: Citi: H έκθεση της Κομισιόν αφήνει ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης στη Ρώμη

[Η Ναυτεμπορική]: Citi: H έκθεση της Κομισιόν αφήνει ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης στη Ρώμη

Η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει πλέον άλλες δικαιολογίες, οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το χρέος υπαγορεύουν τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Όμως αντί να μειωθεί, το ιταλικό χρέος αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα το 2018, έχοντας παραμείνει σχεδόν σταθερό στο χρονικό διάστημα 2015-2017. Υπό αυτό το πρίσμα, η έκθεση της Κομισιόν δεν αφήνει στην κυβέρνηση της Ρώμης μεγάλα περιθώρια για διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζει η Citi σε αναλυσή της.

Σύμφωνα με την Κομισιόν , η Ιταλία έχει σημειώσει περιορισμένη πρόοδο στην εφαρμογή των οικονομικών συστάσεων της Ε.Ε. και έχει οπισθοχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Αυτό αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αναπτυξιακή δυναμική της Ιταλίας», υπογραμμίζει η Επιτροπή.

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ε.Ε. μετά το ελληνικό, αυξήθηκε το 2018 στο 132,2% του ΑΕΠ, από 131,4% το 2017 και η Κομισιόν εκτιμά ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, στο 133,7% του ΑΕΠ φέτος και στο 135,2% το 2020, παραβαίνοντας τους δημοσιονομικούς κανόνες που υπαγορεύουν τη μείωσή του.

Κανείς όμως από τους παράγοντες μετριασμού(χαμηλή ανάπτυξη, πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις, αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού) δεν μπορεί πλέον να δικαιολογήσει την απόκλιση, αναφέρει η Citi στην ανάλυση, σχολιάζοντας την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον της Ιταλίας εξαιτίας του υψηλού δημοσίου χρέους και ελλείμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!