Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Citi: «Χαστούκι» για την παγκόσμια τάξη ενδεχόμενοι δασμοί σε αυτοκίνητα
[Η Ναυτεμπορική]: Citi: «Χαστούκι» για την παγκόσμια τάξη ενδεχόμενοι δασμοί σε αυτοκίνητα

[Η Ναυτεμπορική]: Citi: «Χαστούκι» για την παγκόσμια τάξη ενδεχόμενοι δασμοί σε αυτοκίνητα

Ανεπανόρθωτο πλήγμα για την παγκόσμια τάξη θα συνιστούσε μια απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, προειδοποιεί ο Βίλεμ Μπουίτερ, αναλυτής της Citi, ο οποίος προβλέπει ότι για τη Γερμανία το κόστος θα είναι μεγαλύτερο.

Οι ΗΠΑ έχουν αναβάλει για έξι μήνες την απόφαση για την επιβολή δασμών σε οχήματα και ανταλλακτικά που εισάγονται στις ΗΠΑ, μετά την υποβολή από το υπουργείο Εμπορίου της έκθεσης για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Παρότι δεν έχουν αποκαλυφθεί οι συστάσεις της έκθεσης, θεωρείται ότι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εσιαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.

Ο Τραμπ επέτρεψε περίοδο χάριτος έξι μηνών, ώστε να υπάρξει χρόνος για εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ιαπωνία.

«Εάν υπάρξει θέση υπέρ των δασμών με το αιτιολογικό της εθνικής ασφάλειας, όπως απειλούν οι ΗΠΑ, τότε αυτό θα συνιστούσε πολύ σοβαρή εξέλιξη», προειδοποιεί ο κ. Μπουίτερ, ειδικός οικονομικός σύμβουλος της Citi, σε συνέντευξή του στο CNBC. «Θα σήμαινε δασμούς για τις εισαγωγές αυτοκινήτων, και αυτό θα έπληττε περισσότερο τη Γερμανία από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία. Θα ήταν ένα πολύ ισχυρό χαστούκι για την παγκόσμια τάξη» πρόσθεσε ο αναλυτής της Citi.

Oι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών υπέστησαν την προηγούμενη εβδομάδα απώλειες πάνω από 7%, ενώ στο τελευταίο 12μηνο υποχωρούν πάνω από 27%, εν μέσω των ανησυχιών μήπως αποτελέσουν το επόμενο «θύμα» στον εμπορικό πόλεμο που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!