Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το χρόνιο στρες στις γυναίκες ευθύνεται για την αύξηση κολπικών μυκητιάσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Το χρόνιο στρες στις γυναίκες ευθύνεται για την αύξηση κολπικών μυκητιάσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Το χρόνιο στρες στις γυναίκες ευθύνεται για την αύξηση κολπικών μυκητιάσεων

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι συμμετέχουσες στη μελέτη που είχαν συχνά πρόβλημα μυκητιάσεων υπέφεραν και από άλλες μολύνσεις του κόλπου όπως κονδυλώματα, βακτηριδιακές μολύνσεις και έρπητα των γεννητικών οργάνων.

Το πρόβλημα των γυναικών που αντιμετωπίζουν συχνές και αυξανόμενες κολπικές μυκητιάσεις ανέλυσε ομάδα επιστημόνων στη Στοκχόλμη.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης έβαλαν στο μικροσκόπιο γυναίκες που παρουσίαζαν πολύ τακτικά κολπικές μολύνσεις, με στόχο να αξιολογήσουν αν αυτές επιδεινώνονται από το στρες που πιθανόν περνούν οι γυναίκες αυτές.

Στη μελέτη συμμετείχαν 35 γυναίκες οι οποίες έφταναν να έχουν μέχρι και τέσσερις φορές τον μήνα μυκητιάσεις και 35 γυναίκες οι οποίες ήταν καθόλα υγιείς.

Η αξιολόγηση των δύο ομάδων έγινε με ορμονικές εξετάσεις και έλεγχο μολύνσεων εξωτερικά των γεννητικών οργάνων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι γυναίκες που υπέφεραν από συχνές μυκητιάσεις είχαν βιοχημικά σημεία χρόνιου στρες στον οργανισμό τους. Δηλαδή όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, στο σάλιο τους τα επίπεδα κορτιζόνης κάθε πρωί ήταν πολύ χαμηλότερα από τα φυσιολογικά.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, τα επίπεδα κορτιζόνης κάθε πρωί παρουσιάζουν μια αύξηση η οποία διαφαίνεται στο σάλιο μας και το στρες έχει τη δύναμη να ρίχνει κατά πολύ αυτές τις τιμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!