Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χριστούγεννα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
[Η Ναυτεμπορική]: Χριστούγεννα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

[Η Ναυτεμπορική]: Χριστούγεννα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα και διοργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο (Δωρίδος 2 & λεωφ. Ειρήνης 14).

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της «comic-ής ιστορίας». Πρόκειται για σειρά αφηγηματικών έργων comics σε χαρτί τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από παιδιά ακριτικών νησιωτικών κοινοτήτων στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης του ΠΙΟΠ με τίτλο «Το αρχείο της κοινότητάς μας» και με σκοπό την προώθηση της τοπικής ιστορίας. Τα γεμάτα φαντασία comics των μαθητών και το αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό μάς ταξιδεύουν στην πραγματική ιστορία μίας γυναίκας από την Αστυπάλαια, η οποία διέσωσε έναν Άγγλο στρατιώτη κατά την περίοδο της Κατοχής, μια ιστορία που έλαβε μεγάλες διαστάσεις στα ελληνικά και ξένα μέσα διδάσκοντας την αλληλεγγύη της ανθρώπινης φύσης.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ειδική ξενάγηση στη διαφορετική έκθεση βιβλίων «Black in white», που παρουσιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ από τις 21 Νοεμβρίου, από την επιμελήτρια της έκθεσης ιστορικό τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη με τη σύμπραξη συμμετεχόντων εικαστικών. Στην έκθεση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων παρουσιάζονται, επίσης, καλλιτεχνικά βιβλία παιδικής τέχνης, από τα οκτάμηνα εργαστήρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Το Πολικό Εξπρές» (The Polar Express) (2004, 100′) σε σκηνοθεσία Robert Zemeckis, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Chris Van Allsburg, δημοφιλούς συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!