Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρυσή βίζα και με μετοχές, ομόλογα και προθεσμιακές καταθέσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Χρυσή βίζα και με μετοχές, ομόλογα  και προθεσμιακές καταθέσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Χρυσή βίζα και με μετοχές, ομόλογα και προθεσμιακές καταθέσεις

Tου Σταμάτη Ζησίμου
[email protected]

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις διαδικασίες καθώς και τα λοιπά θέματα που σχετίζονται με τη χορήγηση χρυσής βίζας σε όσους αποφασίσουν να επιλέξουν άλλες μορφές επενδύσεων, πλην της αγοράς ακινήτου, καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ΚΥΑ εξειδικεύει τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι θα «τοποθετηθούν» στην ελληνική αγορά με την απόκτηση τίτλων ή καταθέσεων.

Η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ αρ. φύλλου 4155) που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αποτελούσε προϋπόθεση για την έναρξη εφαρμογής του τροποποιημένου με τον νόμο 4605/2019 άρθρο 16 του ν. 4251/2014 με το οποίο εισήχθη η πρόβλεψη ότι η χορήγηση χρυσής βίζας μπορεί να γίνει, πέραν της αγοράς ακινήτου ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ που ίσχυε έως τώρα και με την απόκτηση τίτλων όπως ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αγορά μετοχών ή καταθέσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ΚΥΑ θα έπρεπε να είχε υπογραφεί το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2019, καθώς ο νόμος 4605/2019 προέβλεπε την έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης από την 1η/7/2019.

Ο καθορισμός των δικαιολογητικών και των διαδικασιών εκτιμάται ότι θα αυξήσει το ενδιαφέρον και συνεπώς τον αριθμό των αδειών διαμονής στη χώρα μας, οι οποίες από την έναρξη εφαρμογής του νόμου 4251/2014 έως τις 30/9/2019 αριθμούσαν τις 5.302, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα και συγκεκριμένα οι 3.464 έχουν χορηγηθεί σε Κινέζους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!