Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Με τις μετοχές διεθνώς σε δυσμένεια, η κάθοδος του ΓΔ ήταν «μετρημένη και ζυγισμένη»
[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Με τις μετοχές διεθνώς σε δυσμένεια, η κάθοδος του ΓΔ ήταν «μετρημένη και ζυγισμένη»

[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Με τις μετοχές διεθνώς σε δυσμένεια, η κάθοδος του ΓΔ ήταν «μετρημένη και ζυγισμένη»

Του Κώστα Ιωαννίδη
[email protected]

Στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί κίνησαν τις τιμές των βασικών δεικτών μόνιμα ελαφρά ή σημαντικά χαμηλότερα από την τιμή του κλεισίματος της Τετάρτης.

Αρχικά με άνοιγμα που αντιστοιχούσε σε καθοδικό χάσμα 1,26 μονάδες στις 730,23, στο πρώτο λεπτό ήρθε και το μέγιστο μέρας στις 731,36 από 743,90 μονάδες την προηγούμενη σύνοδο. Το ελάχιστο μέρας ήρθε στις 13:25 μετά από διαρκή αναζήτηση πυθμένα μετά το πρώτο λεπτό. Ήταν οι 720,30 από 734,10 την Τετάρτη και ακολούθησε ανοδική πορεία, με τον μέσο όρο να σκαρφαλώνει κλιμακωτά, και στις 16:34 ήρθε το μέγιστο του δεύτερου μέρους στις 728,42 μονάδες. Ακολούθησε μια έξαρση της προσφοράς ως τις 17:00 που σταμάτησε στις 726,73 μονάδες. Εμφανίστηκαν πιέσεις και κινήσεις θεσμικών χαρτοφυλακίων στην εξέλιξη των δημοπρασιών και εμφανίστηκε κλείσιμο του μέσου όρου στις 725,56 με μεταβολή της τάξης του -0,81%, λειτουργώντας αρνητικά στη διάθεση για ρίσκο στην επόμενη σύνοδο.

Σε αρκετά μεγάλο διάστημα, εμφάνισε πλάγια πορεία ανάμεσα στις 721 ως τις 723 μονάδες, σαν περίοδο μιας συντονισμένης, ανεξάρτητα από τα διεθνή, μάχης από την πλευρά των αισιόδοξων. Το ποσοστό της πτώσης στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ βάσει των futures των εκεί δεικτών βοήθησε σε κάθοδο και στην Ευρώπη. Εδώ ο ΓΔ δεν κινήθηκε παράλληλα, με το κλίμα στην αγορά της Αθήνας χωρίς rebalancing που να την διαφοροποιεί από τα ξένα χρηματιστήρια αλλά και χωρίς εταιρίες που να χτυπιούνται συγκυριακά, όπως του κλάδου της ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!