Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Σταθεροποίηση με μικρά κέρδη σε πολλά blue chip, με ουδέτερη συνεισφορά των Τραπεζικών
[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Σταθεροποίηση με μικρά κέρδη σε πολλά blue chip, με ουδέτερη συνεισφορά των Τραπεζικών

[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Σταθεροποίηση με μικρά κέρδη σε πολλά blue chip, με ουδέτερη συνεισφορά των Τραπεζικών

Του Κώστα Ιωαννίδη
[email protected]

Με πορεία που δεν διαφέρει από της προηγούμενης συνόδου αλλά ελαφρά καλύτερους ρυθμούς συναλλαγών οι θεσμικοί έχουν δώσει μικρά κέρδη στον ΓΔ που κατάφερε να φθάσει στις 860,44 μονάδες στις 13:01 και αμέσως μετά εμφανίστηκαν πιέσεις.

Η διάθεση των αγοραστών, ενισχύεται παρά την αρνητική εικόνα στην αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, ενισχύεται στο 2,28% από 2,24% χθες.

Μικτή παραμένει η εικόνα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ συνεχίζεται η κινητικότητα και το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων με αποτέλεσμα ως τις 14:21 οι ανοδικές μετοχές (57) να είναι περισσότερες των πτωτικών (41). Στο ΧΑ οι πιέσεις ξέσπασαν μετά την εγγραφή της κορυφής για τον μέσο όρο στις και συνεχίζονται ως τις 14:25 που ο τζίρος έπιασε τα 33,3 εκατ. ευρώ με τα πακέτα στα 9,533 (για ΟΤΕ 8,767 εκατ. και ΜΠΕΛΑ 766.260 ευρώ).

Το ΓΔ οδηγούν πτωτικά κυρίως οι πιέσεις στη μετοχή της ΦΡΛΚ που χάνει πάνω από -1,9% και στις ΤΙΤΚ ΣΕΝΕΡ ΜΠΕΛΑ με απώλειες ωστόσο για αυτές γύρω από -1% και κάτω από -2%. Τα κέρδη του μέσου όρου είναι της τάξης του +0,25% καθώς πέρασε στις 858 μονάδες με κλείσιμο χθες στις 855,91 μονάδες. Για άλλη μια μέρα στη μάχη του πάγκου της αγοράς νικητές όταν η αγορά είναι στο μέσον της διαπραγμάτευσης είναι οι δημιουργοί της προσφοράς μετοχών ενώ η ζήτηση μετά τη διαπίστωση της τάσης για σταθεροποίηση πάλι έχει ενισχυθεί αισθητά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!