Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην πτώση με οδηγό τον δείκτη του τραπεζικού κλάδου
[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην πτώση με οδηγό τον δείκτη του τραπεζικού κλάδου

[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην πτώση με οδηγό τον δείκτη του τραπεζικού κλάδου

Του Κώστα Ιωαννίδη
[email protected]

Στην προτελευταία συνεδρίαση της βδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών μικτή δυναμική, με κίνηση του ΓΔ σε αρνητικό πεδίο κατά την ελεύθερη διαπραγμάτευση στα πρώτα μόνο λεπτά και στις δημοπρασίες. Το μέγιστο μέρας στις 795,51 από 803,24 μονάδες ήρθε στις 11:52. Η εγγραφή του ελάχιστου μέρας έγινε στις δημοπρασίες και ήταν οι 786,05 από 786,54 μονάδες την Τετάρτη. Ο μέσος όρος οδηγήθηκε στις 788,38 μονάδες στις 17:00. Στις δημοπρασίες άλλαξε ουσιαστικά η τιμή και έκλεισε στις 786,20 από 787,90 μονάδες την προηγούμενη σύνοδο. Ήταν η δεύτερη μέρα, που οι πωλητές εμφάνισαν μετά τις 12:00 διαρκώς την κυριαρχία τους με τους αγοραστές να γονατίζουν στο τέλος του δεύτερου μέρους.

Το ελάχιστο στις 786,05 μονάδες ήταν οριακά χαμηλότερα από τις τιμές που έγραψε ο ΓΔ την περασμένη σύνοδο και αν υποχωρήσει και άλλο θα αναζητήσει το χαμηλό του τρέχοντος έτους στις 767 μονάδες. Η κίνηση στην αγορά εξελίχθηκε με ελαφρώς θετική ατμόσφαιρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πριν από το άνοιγμα των αγορών στις ΗΠΑ. Με τα futures για τα χρηματιστήρια στη Νέα Υόρκη να εμφανίζουν επίπεδες μεταβολές, το κλίμα στην Αθήνα δεν επηρεάστηκε. Αντίθετα τα μεγάλα ευρωπαϊκά που βλέποντας την οριακή μεταβολή στην έναρξη της διαπραγμάτευσης στη Νέα Υόρκη εμφάνισαν τάση για αύξηση των κερδών τους και ελάχιστα ευρωπαϊκά εμφάνισαν κλείσιμο με αρνητικές μεταβολές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!