Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Η ανάσα διεθνώς, έφερε, με τις Τράπεζες στο τιμόνι, τον ΓΔ στις 733 μονάδες
[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Η ανάσα διεθνώς, έφερε, με τις Τράπεζες στο τιμόνι, τον ΓΔ στις 733 μονάδες

[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: Η ανάσα διεθνώς, έφερε, με τις Τράπεζες στο τιμόνι, τον ΓΔ στις 733 μονάδες

Του Κώστα Ιωαννίδη
[email protected]

Στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί οδήγησαν τις τιμές των βασικών δεικτών ψηλότερα από εκεί που βρέθηκαν με το κλείσιμο της Παρασκευής. Αρχικά, το άνοιγμα με ανοδικό χάσμα 3,44 μονάδες στις 720,65 έγινε ελάχιστο μέρας, έναντι των 717,02 την προηγούμενη σύνοδο. Ακολούθησε ανοδική πορεία, με τον μέσο όρο να σκαρφαλώνει κλιμακωτά, αρχικά ως τις 725 κατόπιν ανέβηκε στις 728 μονάδες και από τις 12:30 ως τις 15:30 κινήθηκε πλάγια πάνω από τις 730 μονάδες. Με μια έξαρση της ζήτησης ήρθε το μέγιστο στις 733,33 στις 16:14. Μετά κινήθηκε πλάγια ως τις 17:00 που σταμάτησε στις 731,43 μονάδες. Εμφανίστηκε ζήτηση στην εξέλιξη των δημοπρασιών και αυξήθηκε το μέγεθος των κερδών με μεταβολή της τάξης του +2,23%, λειτουργώντας θετικά στη διάθεση για ρίσκο στην επόμενη σύνοδο.

Σε αρκετά μεγάλα διαστήματα, εμφάνισε πλάγια πορεία ανάμεσα στις 730 ως τις 733 μονάδες, σαν περίοδο μιας συντονισμένης, παράλληλα με τα διεθνή, μάχης από την πλευρά των αισιόδοξων. Το ποσοστό της ανόδου στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ βάσει των futures των εκεί δεικτών βοήθησε σε άνοδο και στην Ευρώπη. Εδώ ο ΓΔ κινήθηκε παράλληλα, ταυτίζοντας το κλίμα στην αγορά της Αθήνας με αυτό στα ξένα χρηματιστήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι δείκτες κινήθηκαν από τους θεσμικούς μονίμως ανοδικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!