Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: «Άγρια» άνοδος στην Αθήνα απέναντι στο απλό ξεθάρρεμα για μετοχές διεθνώς
[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: «Άγρια» άνοδος στην Αθήνα απέναντι στο απλό ξεθάρρεμα για μετοχές διεθνώς

[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήριο: «Άγρια» άνοδος στην Αθήνα απέναντι στο απλό ξεθάρρεμα για μετοχές διεθνώς

Του Κώστα Ιωαννίδη
[email protected]

Στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί κίνησαν τις τιμές των βασικών δεικτών με ανοδικά βήματα. Αυτά έγιναν μόνιμα ψηλότερα από την τιμή του κλεισίματος της Τετάρτης, με μια σταθερή υπεροχή της ζήτησης κατά τη διαπραγμάτευση από την αρχή ως το τέλος. Άξιο αναφοράς το άνοιγμα (795,50) με ανοδικό χάσμα 2,44 μονάδων που ήταν και το ελάχιστο μέρας από τις 785,17 την προηγούμενη σύνοδο. Το φαινόμενο της απότομης εκτίναξης από το επίπεδο των 807 – 808 μονάδων στις 819,74 στο πέρας της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, περιέλαβε και ένα χάσμα μιας μονάδες μεταξύ των 809,7 και 810,7.

Το ανώτερο μέρας έφερε η κίνηση των τιμών ως το τέλος των δημοπρασιών και ήταν οι πολύ πάνω από τις 793,12 μονάδες την προηγούμενη σύνοδο. Έγινε σαφές από την κίνηση του πρώτου μέρους, όταν φάνηκε αδύνατο να οριστεί πλάγια κίνηση με αποτέλεσμα την πως η σύνοδος δεν θα έμοιαζε με της προηγούμενης μέρας. Με δεδομένο πως τα ενδοσυνεδριακά μέγιστα, ήταν πολύ πάνω από εκεί που σταμάτησε ο μέσος όρος χθες.

Αλλά αυτή την επίμονη προς τα άνω δυναμική μετά από κάθε αδύναμο κύμα ρευστοποιήσεων θα την αποδίδαμε στις τράπεζες αλλά κύρια στην ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Απουσίασε ένα μεγάλο διάστημα με πλάγια πορεία με μικρό σκαμπανέβασμα τη μέρα μιας συντονισμένης, ανεξάρτητα από τα διεθνή, νικηφόρας μάχης διαρκείας από την πλευρά των αισιόδοξων κόντρα στους απαισιόδοξους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!