Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Κέρδη στην Ευρώπη, στα «κόκκινα» η Wall ελέω Fed
[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Κέρδη στην Ευρώπη, στα «κόκκινα» η Wall ελέω Fed

[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Κέρδη στην Ευρώπη, στα «κόκκινα» η Wall ελέω Fed

Του Γιάννη Παγκαλιά
[email protected]

Η αναμονή της απόφασης της Fed για μείωση των επιτοκίων, η ανανέωση του ραντεβού ΗΠΑ-Κίνας για νέο γύρο συνομιλιών τον Σεπτέμβριο επί αμερικανικού εδάφους και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων μαγνήτισαν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Στη Wall Street, τους επενδυτές διέκρινε νευρικότητα και οι αρχικές απώλειες μετατράπηκαν σε ήπια κέρδη πριν από την ανακοίνωση της Fed, με την οποία επιβεβαίωσε τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης , από το εύρος του 2,25% – 2,50% στο 2,00% – 2,25%, για να επιστρέψουν στο κόκκινο οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, κι εν αναμονή της απόφασης της Fed, η αναπτέρωση των ελπίδων για θετική έκβαση στον σινο-αμερικανικό πόλεμο και τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα αντιστάθμισαν τον προβληματισμό από τα αναιμικά προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Βάσει των στοιχείων της Eurostat, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα επιβραδύνει το β΄ τρίμηνο του 2019 σε 0,2%, από 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει τον Ιούλιο στο 1,1%, από 1,3% τον Ιούνιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,17%, βρίσκοντας στήριξη από τον κλάδο των τραπεζών της Ευρωζώνης, μετά τα βελτιωμένα αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο του 2019 των ΒΝΒ Paribas και Creidit Suisse, αλλά και τον κλάδο λιανικών πωλήσεων, που πήρε ώθηση από το ράλι 8,48% και 7,98% των μετοχών της Puma και της Next αντίστοιχα, μετά τα επίσης ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Κέρδη για τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη (0,34%), Παρίσι (0,14%) και Μιλάνο (0,56%), απώλειες για το χρηματιστήριο του Λονδίνου (0,78%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!