Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Οι επενδυτές ευελπιστούν σε εμπορική συμφωνία
[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Οι επενδυτές ευελπιστούν σε εμπορική συμφωνία

[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Οι επενδυτές ευελπιστούν σε εμπορική συμφωνία

Της Εφης Τριήρη

[email protected]

Σε μεγάλη άνοδο επιδόθηκαν οι μετοχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς οι ελπίδες για την έναρξη νέου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Τη μεγαλύτερη άνοδο στη Wall Street κατέγραψε ο κλάδος τεχνολογίας, με κυρίαρχες τις Microsoft και Apple, προσφέροντας στήριγμα σε όλη την χρηματιστηριακή αγορά.

Για τον μήνα Αύγουστο, όμως, στο σύνολό του, καθώς απομένει μία ακόμη συνεδρίαση, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street γνώρισαν τη χειρότερη επίδοση από τις ρευστοποιήσεις του Μαΐου, εν μέσω ανησυχιών ότι ο εμπορικός πόλεμος θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πανευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1%, βρίσκοντας στήριγμα και στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, όπου αποφεύχθηκε νέα εκλογική αναμέτρηση. Ομως, και ο συγκεκριμένος δείκτης αναμένεται να κλείσει τον Αύγουστο με απώλειες 3%. Από τους επιμέρους δείκτες, ο FTMIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε περίπου 2%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Αυγούστου. Στο Λονδίνο, η μετοχή της βρετανικής εταιρείας τεχνολογίας πληροφορικής Micro Focus έκανε βουτιά 34% μετά την προειδοποίηση για την κερδοφορία της.

Πάντως, οι προβλέψεις οικονομολόγων του Reuters για τις διεθνείς μετοχές προδιαγράφονται ενθαρρυντικές, καθώς εκτιμούν ότι οι επιτοκιακές μειώσεις θα αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για το εμπόριο και την οικονομία. Οι οικονομολόγοι στο τελευταίο poll του Reuters αναμένουν ότι οι μετοχές διεθνώς θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά και το επόμενο έτος, αν και διαβλέπουν πιθανότητα απότομης διόρθωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!