Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Εκκίνηση εβδομάδος με το αριστερό σε Ευρώπη και Wall
[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Εκκίνηση εβδομάδος με το αριστερό σε Ευρώπη και Wall

[Η Ναυτεμπορική]: Χρηματιστήρια: Εκκίνηση εβδομάδος με το αριστερό σε Ευρώπη και Wall

Του Γιάννη Παγκαλιά
[email protected]

Η άπλετη αισιοδοξία για επίλυση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ – Κίνας της Παρασκευής μετατράπηκε σε ανασφάλεια, μετά τις αναφορές ότι το Πεκίνο θέλει νέο γύρο συνομιλιών πριν υπογράψει προκαταρκτική συμφωνία, αλλά και διαβεβαιώσεις από τον Λευκό Οίκο πως δεν θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη αύξηση δασμών τον Δεκέμβριο.

Αποτέλεσμα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ήταν να επικρατήσουν νέες αμφιβολίες σχετικά με το αν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον πλανήτη θα καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα βάλει τέλος στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο που έχουν εμπλακεί τους τελευταίους 15 μήνες.

Η Wall Street ωστόσο κατάφερε να κρατήσει χαρακτήρα, με τη συνεδρίαση να εναλλάσσεται μεταξύ ήπιων αρνητικών και θετικών μεταβολών.

Στην Ευρώπη από την άλλη, στην εμπορική αβεβαιότητα ήρθε να προστεθεί και αυτή από το νέο αδιέξοδο που σκιαγραφείται στο Brexit, αλλά και το πράσινο φως που έδωσε ο ΠΟΕ στις ΗΠΑ να δασμολογήσουν ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 7,5 δισ. ευρώ, ως αντίποινα για τις παράνομες επιδοτήσεις της Ε.Ε. προς την Airbus (απώλειες 0,49%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,49%, δεχόμενος πιέσεις κυρίως από τις βρετανικές μετοχές, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κλάδο των πρώτων υλών, που υποχώρησε 2,46%.

Αναπόφευκτα, το Λονδίνο παρουσίασε τις μεγαλύτερες απώλειες 0,46%, ακολουθούμενο από το χρηματιστήριο του Παρισιού (0,40%), ενώ πιο πίσω ακολούθησαν Μιλάνο και Φρανκφούρτη (0,30% και 0,20%, αντίστοιχα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!