Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Βερναρδάκης: Υψηλό το επίπεδο προετοιμασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Βερναρδάκης: Υψηλό το επίπεδο προετοιμασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Βερναρδάκης: Υψηλό το επίπεδο προετοιμασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Φωτογραφία αρχείου.

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, συνοδευόμενος και από παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2019.

Ο κ. Βερναρδάκης ξεναγήθηκε και στα τρία κέντρα επιχειρήσεων και συγκεκριμένα το κέντρο του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112», το οποίο είναι έτοιμο και πλέον έχουν αρχίσει οι πιλοτικές δοκιμές, το ΣΕΚΥΠΣ της Πυροσβεστικής και το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπυρόσβεσης (ΣΚΕΔ), τα οποία πλέον αποτελούν το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της αναβαθμισμένης Πολιτικής Προστασίας, ενώ συνομίλησε για την προετοιμασία με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, τον αρχηγό του ΠΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Ματθαιόπουλο, και στελέχη, για το θέμα της προετοιμασίας.

«Η ετοιμότητα είναι εξαιρετικά υψηλή και ο στόχος μας είναι όλοι να αισθάνονται ασφαλείς και να ξέρουν πως ό,τι και αν συμβεί είμαστε έτοιμοι να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες», δήλωσε αμέσως μετά την ενημέρωσή του ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν, βεβαίως, πράγματα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν. Συζητήσαμε και τα αιτήματα που υπάρχουν (…) Από εδώ και πέρα θα έχουμε μεγάλες και ασύμμετρες καταστροφές, λόγω και της κλιματικής αλλαγής, αλλά νομίζω ότι το επίπεδο ετοιμότητας και ενημέρωσης είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!