Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Νέα αρχή το φορολογικό νομοσχέδιο
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Νέα αρχή το φορολογικό νομοσχέδιο

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Νέα αρχή το φορολογικό νομοσχέδιο

Με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να διαβεβαιώνει ότι θα εξεταστούν και θα ενσωματωθούν γόνιμες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα, έκλεισε η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η συζήτηση που γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφιση του από την Ολομέλεια.

«Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για τις επιλογές μας. Δεν έχουμε αυταπάτες ή ψευδαισθήσεις, όπως είχε η προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Από τον Ιούνιο, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας. Θα προχωρήσουμε και σε άρση των capital controls. Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε παταγωδώς. Οι Έλληνες έδειξαν την πόρτα στον λαϊκισμό. Και το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά συμβολικά και ουσιαστικά μια νέα αρχή».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ουσιώδη ιδεολογική διαφορά που υπάρχει μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τον δημοσιονομικό χώρο, προκαλώντας την αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Για όσους θέλουν να δουν την αλήθεια η πραγματικότητα στην υλοποίηση της οικονομικής μας πρότασης, έχει θετικό πρόσημο. Τέλος στις περιόδους εύκολων και απατηλών ψευδαισθήσεων. Η νέα εποχή ξεκίνησε με θετικά μηνύματα που αποτυπώνονται στα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου και στα επιτόκια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας ενώ επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και τη θετική αντίδραση της αγοράς στην έκδοση με το χαμηλότερο επιτόκιο του 7ετούς ομολόγου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!