Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Μεσοσταθμικά η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Μεσοσταθμικά η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Χρ. Σταϊκούρας: Μεσοσταθμικά η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

Την αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε να το πάρουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να αντιμετωπιστούν ορισμένες αδικίες προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά. Διευκρίνισε ακόμη πως το πως ακριβώς θα μειωθεί θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου.
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ακόμη ότι το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που επίσης εξήγγειλε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός θα αποφασιστεί τον Μάιο οταν υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Για το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους είπε πως έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και το πώς ακριβώς θα διατεθεί είναι δουλειά του Υπουργείου Εργασίας.
Παράλληλα δήλωσε πως όποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρξει το 2020 θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών αλλά και την μείωση της φορολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!