Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Χουλιαράκης: Το πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν βγαίνει χωρίς περικοπές κοινωνικών δαπανών
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Χουλιαράκης: Το πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν βγαίνει χωρίς περικοπές κοινωνικών δαπανών

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Χουλιαράκης: Το πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν βγαίνει χωρίς περικοπές κοινωνικών δαπανών

«Τα βάζει σε λάθος σειρά και βάζοντας τα σε λάθος σειρά, φέρνοντας πρώτα την μείωση της φορολογίας και μάλιστα, τόσο μεγάλη μείωση της φορολογίας, ρίχνει την χώρα σε περιπέτεια ή ρίχνει την οικονομία σε μια νέα ύφεση με μεγάλη κοινωνική ανισότητα και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» κατέληξε ο κ. Χουλιαράκης.

Το κόστος του εναλλακτικού μίγματος της δημοσιονομικής πολιτικής που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, και το οποίο στηρίζεται στην ισόποση μείωση των φόρων και των πρωτογενών δαπανών του δημοσίου, φθάνει τα 4 δισ. ευρώ, εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κι επισημαίνει ότι είτε θα «λεηλατήσει» τις κοινωνικές δαπάνες, είτε θα κόψει συντάξεις, ή θα αφήσει «μαύρη τρύπα».

Όπως ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης κατά την τοποθέτησή του, επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η Ν.Δ. προτείνει:

  • τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, κάτι που θα κοστίσει 800 εκατ. ευρώ,
  • τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29%, ένα πραγματικά υψηλό ποσοστό, στο 24% και σε δεύτερο χρόνο στο 20%, με κόστος 1,1 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!