Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Χουλιαράκης: Έως τον Αύγουστο θα εξοφληθούν οι οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Χουλιαράκης: Έως τον Αύγουστο θα εξοφληθούν οι οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Χουλιαράκης: Έως τον Αύγουστο θα εξοφληθούν οι οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους

Έως τον προσεχή Αύγουστο, θα έχουν εξοφληθεί πλήρως οι οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους, ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης ανέρχονται σε 2,4 δισ. ευρώ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ., Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν είναι σε θέση να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά, αφού «ούτε θέλει, ούτε ξέρει, ούτε μπορεί», ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι είναι «απολύτως εφικτό να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του προγράμματος, τον ερχόμενο Αύγουστο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους».

Ο κ. Σταϊκούρας, από την πλευρά, του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είνει ανίκανη να απορροφήσει τους διαθέσιμους πόρους, με αποτέλεσμα να δημιουργεί συνεχώς νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ υποστήριξε ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης «να συντηρεί την εσωτερική στάση πληρωμών».

«Αν υπήρχε εσωτερική στάση πληρωμών θα επιδείνωνε και δεν θα βελτίωνε το αποτέλεσμα», επισήμανε ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε ότι πέραν των ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπάρχουν και οι υποχρεώσεις του Δημοσίου οι οποίες δεν καταγράφονται, επικαλούμενος ως προς αυτό, την Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία εκκρεμούν εκ μέρους του Δημοσίου, επιστροφές φόρων προς τους φορολογούμενους καθώς και η απονομή συντάξεων, όσων έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνταξιοδότησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!