Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: H χορτοφαγική διατροφή μειώνει στο μισό την κατανάλωση νερού για την παραγωγή τροφίμων
[Η Ναυτεμπορική]: H χορτοφαγική διατροφή μειώνει στο μισό την κατανάλωση νερού για την παραγωγή τροφίμων

[Η Ναυτεμπορική]: H χορτοφαγική διατροφή μειώνει στο μισό την κατανάλωση νερού για την παραγωγή τροφίμων

Το διαθέσιμο γλυκό νερό του πλανήτη μειώνεται σταθερά, εν μέρει λόγω του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί καθημερινά τεράστιες ποσότητες νερού για να παράγει τρόφιμα και ποτά. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι μια υγιεινή διατροφή με βάση τα λαχανικά ή τα ψάρια, απαιτεί πολύ λιγότερο νερό.

«Είναι μια θετική κατάσταση τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη υγεία» δήλωσε ο Ντέιβι Βάναμ, ερευνητής διαχείρισης νερού στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ίσπρα της Ιταλίας, ο οποίος ηγήθηκε της νέας μελέτης.

Η έλλειψη νερού επηρεάζει πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Η έλλειψη γλυκού νερού στις λίμνες, τα ποτάμια, τα υπόγεια ύδατα και την υγρασία του εδάφους, θέτει σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια. Ο ανταγωνισμός για τους περιορισμένους πόρους θα αυξηθεί καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός και ο τρόπος ζωής των ανθρώπων αλλάζουν.

Με βάση αυτές τις ανησυχίες, ο Βάναμ και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν πόση ποσότητα γλυκού νερού χρειάζεται για την παραγωγή των τροφίμων που καταναλώνουν οι άνθρωποι σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το αποκαλούμενο «αποτύπωμα νερού» συνυπολογίζει την άμεση και έμμεση χρήση νερού στη διαδικασία εφοδιασμού τροφίμων.

Οι ερευνητές εξέτασαν λεπτομερείς εθνικές έρευνες για τα τρόφιμα που καταναλώνουν καθημερινά οι άνθρωποι στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αξιολογώντας συνολικά σχεδόν 44.000 μικρές και μεγάλες περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!