Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκαν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας
[Η Ναυτεμπορική]: Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκαν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας

[Η Ναυτεμπορική]: Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκαν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας

Μόλις μισή μέρα διήρκεσαν οι συνομιλίες Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων που αναζήτησαν από τη Σαγκάη τρόπους να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Αν και σχόλια από τη συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκαν από καμία πλευρά, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών περιορίστηκε σε μία λιτή δήλωση όσον αφορά τις προειδοποιήσεις, χθες, του Ντόναλντ Τραμπ ότι εάν το Πεκίνο συνεχίσει να χρονοτριβεί, το αποτέλεσμα θα είναι μία συμφωνία με δυσμενέστερους όρους ή καθόλου συμφωνία.

Ενόσω ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν προσγειώνονταν χθες στη Σανγκάη, ο Τραμπ κατηγόρησε το Πεκίνο μέσω Twitter ότι χρονοτριβεί και προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει χειρότερη έκβαση για την Κίνα εάν συνεχίσει να καθυστερεί.

«Το πρόβλημα εάν περιμένουν είναι ότι εάν και όποτε κερδίσω, η συμφωνία που θα πάρουν θα είναι πολύ πιο σκληρή από αυτήν που διαπραγματευόμαστε τώρα. Ή δεν θα υπάρξει καθόλου συμφωνία», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, καθώς οι διαπραγματεύσεις άρχιζαν ξανά στη Σαγκάη.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσούνγινγκ δήλωσε από την πλευρά της ότι δεν γνωρίζει τις νεότερες εξελίξεις στις συνομιλίες, αλλά ότι είναι σαφές πως είναι οι ΗΠΑ που συνεχίζουν αυτές τις απότομες αλλαγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!