Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Χωρίς φυσική δραστηριότητα και άθληση μεγαλώνουν οι έφηβοι στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Χωρίς φυσική δραστηριότητα και άθληση μεγαλώνουν οι έφηβοι στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Χωρίς φυσική δραστηριότητα και άθληση μεγαλώνουν οι έφηβοι στην Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Με κεντρικό σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» η χώρα μας συμμετέχει σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας (ΕΠΙΨΥ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας η οποία έγινε σε μαθητές μέσα στο 2018 και αφορά τη φυσική άσκηση. Η έρευνα του ΕΠΙΨΥ με τίτλο «Πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των έφηβων μαθητών» (Έρευνα HBSC/WHO) διεξάγεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Health Behaviour in School-Aged Children» (HBSC, www.hbsc.org ) και τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και επαναλαμβάνεται ανά τετραετία σε περισσότερες από 40 χώρες.

Σύμφωνα με αυτά, το μεγαλύτερο ποσοστό των εφήβων στην Ελλάδα φαίνεται να υιοθετεί έναν τρόπο ζωής που δεν περιλαμβάνει φυσική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, μόνο 2 στους 5 εφήβους (41,7%) αναφέρουν ότι έκαναν τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα «συχνή» φυσική δραστηριότητα, δηλαδή οποιαδήποτε δραστηριότητα διάρκειας τουλάχιστον 60 λεπτών, που αυξάνει τους σφυγμούς της καρδιάς και προκαλεί λαχάνιασμα (π.χ. έντονο περπάτημα για το σχολείο, γυμναστική στο σχολείο, παιχνίδι με φίλους, διάφορα αθλήματα). Μάλιστα, ο 1 στους 9 (11,7%) ανέφερε «χαμηλή συχνότητα» φυσικής δραστηριότητας, δηλαδή το πολύ μία ημέρα την εβδομάδα.

Πιο περιορισμένη φυσική δραστηριότητα από τα αγόρια αναφέρουν έχουν τα κορίτσια καθώς και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές, σε σύγκριση με τους νεότερους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!