Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χονγκ Κονγκ: Σκηνές χάους στη Βουλή
[Η Ναυτεμπορική]: Χονγκ Κονγκ: Σκηνές χάους στη Βουλή

[Η Ναυτεμπορική]: Χονγκ Κονγκ: Σκηνές χάους στη Βουλή

H ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, αναγκάστηκε να διακόψει την ετήσια ομιλία της στη Βουλή, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα.

Η Βουλή άνοιξε σήμερα για συνεδρίαση για πρώτη φορά από όταν ξέσπασαν οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και το Νομοθετικό Συμβούλιο αναμενόταν να αποσύρει επισήμως το νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτωση στην κυρίως Κίνα, που είχε ανάψει το φιτίλι των διαδηλώσεων.

Ύστερα από μία πρώτη διακοπή, η συνεδρίαση επαναλήφθηκε για λίγο, για να διακοπεί τελικά για δεύτερη φορά. Η απόσυρση του νομοσχεδίου θα είναι δυνατή μόνο εάν ολοκληρωθεί κανονικά η συνεδρίαση.

Καθώς η Λαμ ήταν έτοιμη να αρχίσει την ομιλία της, βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναξαν: «Πέντε αιτήματα- ούτε ένα λιγότερο» αναφερόμενοι στα αιτήματα που έχουν θέσει οι διαδηλωτές. Τελικά. όπως έγινε γνωστό, η ομιλία της θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί λίγο αργότερα.

Οι διαδηλωτές ζητούν πέραν της απόσυρσης του νομοσχεδίου, την κατάργηση του χαρακτηρισμού «εξέγερση» για τις διαδηλώσεις, που ξέσπασαν στις 12 Ιουνίου, αμνηστία για όλους τους συλληφθέντες διαδηλωτές, ανεξάρτητη έρευνα για χρήση βίας εκ μέρους της αστυνομίας, καθολικό δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για τον πρωθυπουργό (διευθύνων σύμβουλος είναι ο επίσημος όρος) και το Νομοθετικό Συμβούλιο. Αρκετοί θέλουν επίσης παραίτηση της Κάρι Λαμ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!