Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Χειρουργείο νέας γενιάς για πολύπλοκες αορτικές παθήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Χειρουργείο νέας γενιάς για πολύπλοκες αορτικές παθήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Χειρουργείο νέας γενιάς για πολύπλοκες αορτικές παθήσεις

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινίασε το μοναδικό στην Ελλάδα, νέο πιστοποιημένο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο με την ονομασία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Πρόκειται για ένα νέας γενιάς Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare, το οποίο θα φέρει εις πέρας πολύπλοκες αορτικές και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Το Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία το καθιστούν μοναδικό στο είδος του.

Συγκεκριμένα, είναι ειδικά διαμορφωμένο, αποκλειστικά για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με γνώμονα την αντιμετώπιση πολύπλοκων καρδιακών και αγγειακών παθήσεων, με πιστοποίηση από τη GE. Επίσης, διαθέτει πλήρως ρομποτική λειτουργία, καθώς το αγγειογραφικό σύστημα κινείται ελεύθερα στην αίθουσα μέσω ειδικών ανιχνευτών laser, επιτρέποντας, ταυτόχρονα, την απρόσκοπτη κυκλοφορία του αέρα, δημιουργώντας απαράμιλλες συνθήκες ασηψίας, ISO CLASS 5.

Ο ατσάλινος σκελετός του αγγειογράφου αφαιρείται τελείως, σε περίπτωση που απαιτηθεί, από το χειρουργικό πεδίο, μετατρέποντας τη χειρουργική αίθουσα αυτόματα, από αιμοδυναμική σε χειρουργική. Ενώ, έχει ειδικό λογισμικό ASSIST, που συνδυάζει την αξονική τομογραφία (CT) με την αγγειογραφία, με τεχνική fusion, ενώ παράλληλα βοηθά την πλοήγηση κατά τη διάρκεια της ακτινοσκόπησης, με προσχεδιασμένα όλα τα αγγεία. Η συγκεκριμένη λειτουργία μειώνει, δραματικά, τόσο τη δόση της ακτινοβολίας, όσο και την ποσότητα του ιωδιούχου σκιαγραφικού, που λαμβάνει ο ασθενής.

Ο αγγειογράφος του νέου Ρομποτικού Υβριδικού Χειρουργείου επιτρέπει τη διενέργεια τριασδιάστατης αξονικής αγγειογραφίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα σε σύμπλοκα περιστατικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!