Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χιλιάδες οι εκτοπισμένοι στο σφυροκοπούμενο Χαλέπι
[Η Ναυτεμπορική]: Χιλιάδες οι εκτοπισμένοι στο σφυροκοπούμενο Χαλέπι

[Η Ναυτεμπορική]: Χιλιάδες οι εκτοπισμένοι στο σφυροκοπούμενο Χαλέπι

Έως και 16.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες ημέρες στο Χαλέπι, λόγω των σφοδρών μαχών που σημειώνονται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, στην προσπάθεια του συριακού καθεστώτος να εκδιώξει τους αντάρτες.

 Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Στίβεν Ο’ Μπράιαν ανέφερε ότι πλέον δεν υπάρχουν νοσοκομεία σε λειτουργία και πως τα αποθέματα τροφίμων έχων σχεδόν εξαντληθεί.

Ακόμη, εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να εκτοπιστούν χιλιάδες ακόμη άνθρωποι, αν οι μάχες συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. 

Ο ΟΗΕ τη Δευτέρα δήλωσε ξανά «ιδιαίτερα ανήσυχος» για την τύχη των 250.000 αμάχων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι «σε φριχτές συνθήκες», ζητώντας «αμέσως από τις αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν τους τυφλούς βομβαρδισμούς (…) και να επιτρέψουν την άμεση είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν χθες ότι ανακατέλαβαν μεγάλο μέρος του ανταρτοκρατούμενου ανατολικού Χαλεπιού, εκδιώχνοντας τους Σύρους αντάρτες από το σημαντικότερο προπύργιό τους.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό ζήτησε άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση. 

«Περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή μέτρα για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και να μπορέσει να περάσει χωρίς εμπόδια ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!