Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητες η ΔΕΗ και οι διεθνείς ενεργειακές συμμαχίες
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητες η ΔΕΗ και οι διεθνείς ενεργειακές συμμαχίες

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητες η ΔΕΗ και οι διεθνείς ενεργειακές συμμαχίες

Για την επιτάχυνση των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες κυρίως και δευτερευόντως στο «επείγον» ζήτημα της ΔΕΗ, το οποίο αποτελεί μεν προτεραιότητά του, αλλά θα θα αναφερθεί αναλυτικά στις προγραμματικές του δηλώσεις το Σαββατοκύριακο, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη σημερινή ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

«Μιλώντας και για τη διεθνή ενεργειακή μας πολιτική και με δεδομένο ότι με βάση τα στοιχεία τα οποία έχω βρει η Ελλάδα έχει ένα μόνιμο αρνητικό ισοζύγιο εξαρτώμενο κατά 68% από εισαγόμενους υδρογονάνθρακες. Η πολιτική μας θα πρέπει στον τομέα αυτό της διεθνούς ενεργειακής ατζέντας να περιστρέφεται γύρω από την βελτιστοποίηση της ενεργειακής μας ασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης για να προσθέσει ότι επιδίωξή του είναι είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, αλλά και ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Για τον λόγο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η πολιτική μας θα παραμείνει προσανατολισμένη στην διεύρυνση των πηγών και οδεύσεων στην παραγωγή υδρογονανθράκων. Η υλοποίηση και προώθηση μακρόπνοων σχεδίων υποδομής θα βρεθούν στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Η ολοκλήρωση του TAP, του IGB, η προώθηση νέων υποδομών εισαγωγής LNG, ο East Med, ο IGI Poseidon και η επανεδραίωση της στρατηγικής μας σε συνεργασία με στρατηγικούς εισαγωγείς αποτελούν προτεραιότητες», υπογράμμισε ο υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!