Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Κατεπείγον ζήτημα η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Κατεπείγον ζήτημα η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Κατεπείγον ζήτημα η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

«Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση, χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις, στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο «Πρώτο πρόγραμμα», σημείωσε πως «υπάρχει ένα project, το EuroAsia Interconnector, που έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια, το 2014. Συζητάμε με την κυπριακή πλευρά, γιατί έχουν προκύψει κάποιες διαφορές, ως προς την ταχύτητα και ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα δομηθεί το έργο. Εκείνο που ξεκαθαρίσαμε στην εταιρεία, και φυσικά πρωτύτερα στην κυπριακή κυβέρνηση, είναι ότι εμείς βεβαίως θέλουμε τη σύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ. Απλώς επειγόμεθα για το θέμα της διασύνδεσης της Κρήτης, γιατί το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα πρέπει να κλείσει στην Κρήτη. Με βάση το ενωσιακό δίκαιο, απαγορεύεται να λειτουργεί μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και, ταυτόχρονα, η Κρήτη έχει θέματα ευστάθειας στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. Πριν από μερικές μέρες είχαμε black-out στο Λασίθι, παρότι έχουν μεταφερθεί γεννήτριες στην Κρήτη για τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Άρα, τους είπα ότι βεβαίως πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά και να βρούμε την προσφορότερη λύση. Ωστόσο, για μας είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας η διασύνδεση της Κρήτης, διότι είναι ένα ζήτημα πιεστικό και κατεπείγον» τόνισε ο ΥΠΕΝ.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διάσκεψη της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ιταλίας και των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, με επίκεντρο την κατασκευή του αγωγού East Med, που σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!