Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Δραστικές απλουστεύσεις για αιολικά-φωτοβολταϊκά τον Φεβρουάριο
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Δραστικές απλουστεύσεις για αιολικά-φωτοβολταϊκά τον Φεβρουάριο

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Δραστικές απλουστεύσεις για αιολικά-φωτοβολταϊκά τον Φεβρουάριο

Τη στρατηγική του ΥΠΕΝ για τη βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) παρουσίασε το Σάββατο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στις ετήσιες εκδηλώσεις του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Τόνισε ότι η εθνική ενεργειακή και κλιματική στρατηγική καθιστά προτεραιότητα την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ και περιέγραψε τους στόχους για το 2020, λέγοντας:

1) «Στηρίζουμε την αναβάθμιση και ενίσχυση των δικτύων, σύμφωνα όσα έχουν ανακοινωθεί, ήδη υπάρχει σημαντική βελτίωση, μεταξύ άλλων, σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες. Προκειμένου, όμως, να υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής νέων σταθμών σε όλη την επικράτεια, απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις για να διασυνδεθούν τα νέα πάρκα σε νέα ή κορεσμένα δίκτυα. Γι’ αυτόν τον λόγο:

- Δρομολογούμε την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 49%, με ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας. Έτσι θα εκσυγχρονισθεί ο ίδιος ο ΔΕΔΔΗΕ και το δίκτυό του, ώστε να μπορούν να συνδέονται περισσότερα πάρκα.

- Ιδιωτικοποιούμε περαιτέρω τον ΑΔΜΗΕ, ώστε αντιστοίχως να έρθουν νέα κεφάλαια, για την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων και να «ανοίξουν» νέες περιοχές εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών.

- Διασυνδέονται μεγάλα τμήματα της επικράτειας και ιδίως στα νησιά, ώστε και εκεί να μπορούν να κατασκευαστούν πολλοί νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί.

- Μέσα στο 2020 ολοκληρώνεται η διασύνδεση Πελοποννήσου-Κρήτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!