Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Να αλλάξουμε ταχύτητες στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα περιβαλλοντικά ζητήματα
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Να αλλάξουμε ταχύτητες στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα περιβαλλοντικά ζητήματα

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Να αλλάξουμε ταχύτητες στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα περιβαλλοντικά ζητήματα

«Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που συνδέονται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή σε απόλυτη προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την έναρξη των εργασιών επιστημονικού συνεδρίου σχετικά με τεχνολογίες επεξεργασίας αποβλήτων και ανακύκλωσης νερού, που συνδιοργάνωσαν ο Δημόκριτος και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, ανέφερε ότι τα ζητήματα της ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων έχουν μπει σε απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τονίζοντας τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί.

«Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη «να αλλάξουμε ταχύτητες στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα περιβαλλοντικά ζητήματα στη χώρα μας».

Ειδικότερα, για τα ζητήματα τις κυκλικής οικονομίας, βασικό τμήμα της πράσινης ατζέντας του ΥΠΕΝ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε μία ευρεία κοινωνική συμμαχία, πολίτες που κατανοούν ότι το ζήτημα της κυκλικής οικονομίας συνδέεται με τους ίδιους και τα παιδιά τους».

«Στόχος είναι να αφήσουμε πίσω τις παλαιωμένες μεθόδους επεξεργασίας αποβλήτων και να αντιμετωπίσουμε το απόβλητο ως πολύτιμο πόρο και ως πρώτη ύλη» πρόσθεσε.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζηδάκης, στο ΥΠΕΝ, μέσω της Γενικής Γραμματείας Περιβάλλοντος, προωθούνται η κατάρτιση εγχειριδίου τεχνικών προδιαγραφών, παρέμβαση στο νομικό πλαίσιο για την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης, αξιολόγηση των υφιστάμενων ποιοτικών ορίων διάθεσης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, ανάπτυξη προδιαγραφών για τη δημιουργία εθνικού μητρώου περιοχών διάθεσης υγρών αποβλήτων και η διαμόρφωση πλαισίου για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων επαναχρησιμοποίησης του νερού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!