Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χανς-Βέρνερ Ζιν: Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ
[Η Ναυτεμπορική]: Χανς-Βέρνερ Ζιν: Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ

[Η Ναυτεμπορική]: Χανς-Βέρνερ Ζιν: Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ

Όπως εξηγεί, η ιταλική οικονομία εξακολουθεί να παράγει 22% λιγότερο από ό,τι πριν την κρίση και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες πτωχεύσεις, ενώ η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 40%. «Μια τόσο καταστροφική κατάσταση δεν μπορεί να την αντέξει για πολύ μια χώρα» εκτιμά.

«Απελπιστική» χαρακτηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν την κατάσταση της οικονομίας της Ιταλίας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η έξοδός της από την Ευρωζώνη είναι θέμα χρόνου.

«Η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από χρόνο σε χρόνο» δηλώνει ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt. «Η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο θα αντέξει η Ιταλία ακόμα στο ευρώ» συνεχίζει ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (Ifo) του Μονάχου.

Όπως εξηγεί, η ιταλική οικονομία εξακολουθεί να παράγει 22% λιγότερο από ό,τι πριν την κρίση και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες πτωχεύσεις, ενώ η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 40%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!