Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χάνουν τη γη – κρατούν την παραγωγή
[Η Ναυτεμπορική]: Χάνουν τη γη – κρατούν την παραγωγή

[Η Ναυτεμπορική]: Χάνουν τη γη – κρατούν την παραγωγή

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Έως το τέλος του έτους προσδοκά η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να βρεθεί η «χρυσή τομή» προκειμένου να μη μείνουν αναξιοποίητες οι υποθηκευμένες αγροτικές εκτάσεις στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που παρέμειναν στο χαρτοφυλάκιο της παλιάς ΑΤΕ που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Όπως ανέφερε χθες ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, «γίνεται μια προσπάθεια προστασίας της αγροτικής περιουσίας».

Στόχος του ΥπΑΑΤ, όπως εξήγησε ο υπουργός, είναι οποιαδήποτε ενυπόθηκη αγροτική έκταση που είναι σε παραγωγική διαδικασία να μην εκποιηθεί αλλά να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς να συνεχίσουν να καλλιεργούν, χωρίς ωστόσο να διατηρούν την κυριότητα της περιουσίας τους, αρκεί να ανταποκρίνονται στα λειτουργικά έξοδα.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι μη «αξιοποιούμενες» σήμερα ενυπόθηκες εκτάσεις να «περάσουν στα χέρια» του Οργανισμού Διαχείρισης Ακινήτων Γαιών και Εξοπλισμών (ΟΔΙΑΓΕ).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε πρόταση του υπουργείου θα πρέπει να λάβει τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να εφαρμοστεί. Στην παρούσα, πάντως, φάση και στο πλαίσιο των «διαπραγματεύσεων» του υπουργείου με τον ειδικό εκκαθαριστή έχει μπει «φρένο» στην εκποίηση της αγροτικής περιουσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!