Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χαμηλές οι προσδοκίες του Γκουτέρες για πρόοδο στο Κυπριακό
[Η Ναυτεμπορική]: Χαμηλές οι προσδοκίες του Γκουτέρες για πρόοδο στο Κυπριακό

[Η Ναυτεμπορική]: Χαμηλές οι προσδοκίες του Γκουτέρες για πρόοδο στο Κυπριακό

Χαμηλές προσδοκίες για πραγματική πρόοδο ή συμφωνία πάνω στους όρους αναφοράς, παρά τη μερική πρόοδο που καταγράφηκε στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, διατηρεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην έκθεση για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών για την Κύπρο.

Σύμφωνα με το ανεπίσημο αντίγραφο της έκθεσης που επιδόθηκε το βράδυ της Τρίτης στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ), ο κ. Γκουτέρες αναφέρει πως μολονότι οι πρόσφατες προσπάθειες για τη θέσπιση των όρων αναφοράς δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς, εξακολουθεί να ελπίζει ότι τα μέρη θα χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να ξεπεράσουν τις διαφορές που εξακολουθούν να υφίστανται.

Υπογραμμίζοντας ότι τα μέσα για μια βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα παραμένουν, πρωτίστως, στα χέρια των μερών, επαναλαμβάνει ότι «μια διευθέτηση θα απαιτήσει από κάθε πλευρά να δεχθεί λιγότερο από το πληρέστερο μέτρο ικανοποίησης σε κάθε ζήτημα. Σημειώνω επίσης, γράφει στην έκθεσή του, ότι η συνολική διευθέτηση θα ανοίξει ευκαιρίες για ανάπτυξη, ευημερία και εμπιστοσύνη, που αλλιώς θα είχαν εγκαταλειφθεί».

Η έκθεση περιέχει εκτενείς αναφορές στις προσπάθειες που κατέβαλε η κ. Λουτ στο διάστημα από 6ης Οκτωβρίου 2019 έως 10ης Απριλίου 2019, με τα εμπλεκόμενα μέρη να επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να βρουν μια πορεία προς τα εμπρός.

«Ωστόσο, ενώ οι πλευρές εξέφρασαν τις αντίστοιχες δεσμεύσεις τους σε προηγούμενες συγκλίσεις και την επιθυμία να διατηρήσουν τις προόδους που μας έφεραν πριν από σχεδόν δύο χρόνια στο Κραν Μοντανά, οι προσπάθειες για τη διαμόρφωση αυτών των δεσμεύσεων και επιθυμιών σε όρους αναφοράς που θα χρησίμευαν ως βάση για την επανάληψη των οριστικών διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί», αναφέρεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!