Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Χαμηλές προσδοκίες για συνολική συμφωνία στο Eurogroup
[Η Ναυτεμπορική]: Χαμηλές προσδοκίες για συνολική συμφωνία στο Eurogroup

[Η Ναυτεμπορική]: Χαμηλές προσδοκίες για συνολική συμφωνία στο Eurogroup

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται , η κυβέρνηση κάνει προτάσεις ώστε να γεφυρωθούν οι όποιες διαφορές (κυρίως στα εργασιακά), αλλά αυτό που ο Ευκλείδης (Τσακαλώτος) είπε ότι “αυτά τα τρία κομμάτια πρέπει να ενωθούν” είναι δύσκολο να γίνει πράξη μέχρι τη Δευτέρα. Κι αυτό διότι για να κλείσει η αξιολόγηση απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ». 

Με την παραπάνω φράση ανώτερη κυβερνητική πηγή σχολίαζε χθες το βράδυ το σημείο που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών τέσσερα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση

Το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ζητεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά. Στην αντίθετη περίπτωση ζητεί από τώρα τη λήψη προκαταβολικών μέτρων (μείωση αφορολόγητου και συνταξιοδοτικής δαπάνης), ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη πλεονασμάτων της τάξεως του 3,5% για τη διετία 2019 – 20.

Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει μεσοπρόθεσμο με τα συμφωνηθέντα πλεονάσματα, δηλώνει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι αυτά αλλάζουν δύο φορές τον χρόνο (κάθε εξάμηνο) και έχει ρίξει στο τραπέζι την ιδέα για επέκταση του λεγόμενου «κόφτη» δημοσιονομικής διόρθωσης για τη διετία 2019 – 20, αντί της λήψης προκαταβολικών μέτρων, την οποία αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!