Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε χαμηλά 4ετίας το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη- επιδείνωση και στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Σε χαμηλά 4ετίας το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη- επιδείνωση και στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Σε χαμηλά 4ετίας το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη- επιδείνωση και στην Ελλάδα

Οι προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζονται ολοένα και πιο δυσοίωνες. Από τις εμπορικές συγκρούσεις και τις γεωπολιτικές εξελίξεις που λειτουργούν ως βαρίδι στην παγκόσμια οικονομία έως την επίμονη αβεβαιότητα για το Brexit, αλλά και μία αίσθηση ότι τα όπλα της νομισματικής πολιτικής δεν αρκούν, τα πάντα πλήττουν την εμπιστοσύνη επιχειρήσεων, καταναλωτών και επενδυτών.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη ζώνη του ευρώ βυθίστηκε σε χαμηλά τεσσάρων ετών τον Σεπτέμβριο, με την πτώση να είναι αισθητά μεγαλύτερη των προβλέψεων. Συγκεκριμένα υποχώρησε στις 101,7 μονάδες από 103,1 μονάδες τον Αύγουστο και κόντρα στις εκτιμήσεις σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Bloomberg για οριακή πτώση στις 103. Ο δείκτης για τη βιομηχανία ολίσθησε ακόμη βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος, στο -8,8 από -5,8 έναντι εκτιμήσεων για μικρότερη πτώση στο -6. Ο δείκτης υπηρεσιών ανέκαμψε ελαφρά στις 9,5 μονάδες.

ΔείκτηςΣεπτέμβριοςΠρόβλεψηΑύγουστος
Οικονομικό Κλίμα101.7103103.1
Βιομηχανία-8.8-6-5.8
Υπηρεσίες9.59.59.2
Καταναλωτές-6.5-6.5-7.1

Στη βιομηχανία οι επικεφαλής των επιχειρήσεων ήταν «αισθητά πιο απαισιόδοξοι» σε όλα τα μέτωπα, από τις παραγγελίες έως τα επίπεδα παραγωγής. Στις υπηρεσίες, αν και η εικόνα είναι εμφανώς καλύτερη, η επίδοση του δείκτη παραμένει πολύ κοντά σε ναδίρ τεσσάρων ετών.

Στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος είχε κινηθεί τους περασμένους μήνες έντονα ανοδικά, κόντρα στην απογοήτευση που επικρατούσε στην Ευρωζώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!