Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Χαμένο στη… μετάφραση το ΥΠΕΞ από «παρεξήγηση» για τη Θράκη
[Η Ναυτεμπορική]: Χαμένο στη… μετάφραση το ΥΠΕΞ από «παρεξήγηση» για τη Θράκη

[Η Ναυτεμπορική]: Χαμένο στη… μετάφραση το ΥΠΕΞ από «παρεξήγηση» για τη Θράκη

Ανεξάρτητα από το λάθος του ΑΠΕ, ο βασικός πυρήνας των δηλώσεων Ερντογάν (φωτ. αρχείου) συνιστά κήρυγμα «οθωμανικού μεγαλείου» και προκαλεί ερωτήματα για τις πολιτικές επιλογές της τουρκικής ηγεσίας. 

Χαμένοι στη… μετάφραση ήταν για μερικές ώρες στην Αθήνα τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς φάνηκε να αντιδρούν έντονα σε δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες αποδόθηκαν λανθασμένα από το ΑΠΕ παρότι ο βασικός πυρήνας τους συνιστά ένα κήρυγμα «οθωμανικού μεγαλείου», αναμεμιγμένου με τις κεμαλικές εθνικιστικές φαντασιώσεις, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τις πολιτικές επιλογές της τουρκικής ηγεσίας.

Στο αρχικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ από την Κωνσταντινούπολη αναφερόταν ότι ο κ. Ερντογάν -ομιλούσε το Σάββατο στην 9η συνάντηση του Ευρασιατικού Ισλαμικού Συμβουλίου- διακήρυξε ότι «Τουρκία δεν είναι μόνον η Τουρκία… Η Τουρκία, εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί», έκανε λόγο και για τη «Δυτική Θράκη» και υπενθύμισε ότι στο λεγόμενο «Εθνικό Συμβόλαιο» του 1920 (σ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!