Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ. Σαχίνης: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει η τιμή του νερού
[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Σαχίνης: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει η τιμή του νερού

[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Σαχίνης: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει η τιμή του νερού

Υπάλληλοι του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κατέλαβαν το κτίριο της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι

«Η τιμή του νερού είναι εύλογη και δίκαιη δεν υπάρχει καμία πρόθεση αυτή να αλλάξει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χαράλαμπος Σαχίνης, ενώ αναφέροντας ότι το «νερό είναι δημόσιο αγαθό», υπενθύμισε την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο οφείλει να κατέχει το 50% συν μία μετοχή της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ο κ. Σαχίνης ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα λειψυδρίας στην Αττική», αλλά, όπως τόνισε, «λόγω κλιματικής αλλαγής πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Όπως είπε ο κ. Σαχίνης, «αυτή τη στιγμή δεν ανεβαίνουν τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ» και ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες είσπραξης αυτών των χρεών, με ταυτόχρονη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, αναμένεται εξάμηνη παράταση της τρέχουσας σύμβασης παραχώρησης της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο, και όπως έκανε γνωστό, οι διαβουλεύσεις εξελίσσονται σε πολύ καλό κλίμα.

Όσον αφορά την Ανατολική Αττική ανέφερε ότι 250.000 κάτοικοι δεν έχουν αποχέτευση, ενώ η Ελλάδα έχει πληρώσει από το 2015 μέχρι τώρα 23,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα και θα συνεχίσει να πληρώνει, εφόσον δεν ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης, 4,8 εκατ. ετησίως, τονίζοντας ότι η εταιρεία καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ολοκλήρωση των έργων όσο το δυνατόν συντομότερα.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ, ήδη παρέλαβε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Σαλαμίνας, ενώ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα Μέγαρα για το δίκτυο ύδρευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!