Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Οι τράπεζες οδηγούν την ανάκαμψη
[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Οι τράπεζες οδηγούν την ανάκαμψη

[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Οι τράπεζες οδηγούν την ανάκαμψη

Με ένα μίνι ράλι των τραπεζών ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σκαρφαλώνει και πάλι πάνω από τις 730 μονάδες. Σε αυτό συμβάλλει και η εικόνα ανάκαμψης, που καταγράφεται συνολικά στις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω προσδοκιών ότι ΗΠΑ και Κίνα δεν θα θελήσουν να τραβήξουν την μεταξύ τους σύγκρουση στα άκρα.

Στις 14:20 ώρα Ελλάδος ο Γ.Δ. ανακάμπτει 1,4% στις 734,45 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 45 εκατ. ευρώ.

Η «όρεξη» των αγοραστών για τραπεζικούς τίτλους είναι αυξημένη, με τον κλάδο να ενισχύεται 4,5%. Την δεύτερη καλύτερη επίδοση παρουσιάζει ο κλάδος πρώτων υλών, με κέρδη της τάξης του 2,5%, ενώ ακολουθούν οι κλάδοι βιομηχανικών προϊόντων και τροφίμων με άνοδο 1,6% και 1,5% αντίστοιχα.

Οι περισσότεροι κλάδοι κινούνται σε θετικό έδαφος. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται εκείνος των χημικών με πτώση 0,8%, ενώ περιορισμένες απώλειες περίπου 0,5% εμφανίζει εκείνος των κατασκευών.

Την ίδια ώρα θετικές τάσεις επικρατούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται 0,8%. Μεγαλύτερα είναι τα κέρδη στο Παρίσι, με τον CAC 40 στο +1,1%. Ακολουθούν με άνοδο 0,9% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ στο +0,5% είναι ο Dax.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!