Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Η πτώση στα διεθνή, με πολλαπλασιαστή στην Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Η πτώση στα διεθνή, με πολλαπλασιαστή στην Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Η πτώση στα διεθνή, με πολλαπλασιαστή στην Αθήνα

Φωτογραφία αρχείου.

του Κώστα Ιωαννίδη

Στη σύνοδο της πρώτης του τελευταίου μήνα του 2016 οι θεσμικοί, με συναλλακτικό ενδιαφέρον που κράτησε το τζίρο αρκετά υψηλότερα από το μέσο τζίρο της προηγούμενης εβδομάδας (61 εκατ. ευρώ), έβαλαν στόχο να απφαιρέσουν χειρουργικά τα κέρδη από το rebound της Πέμπτης.

Η κίνηση του Γ.Δ. στηρίχθηκε στις απώλειες των περισσότερων κλαδικών δεικτών. Το κλίμα στις ξένες αγορές μείωσε τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου και οι δείκτες στην Ευρώπη κινούνται σταθερά πτωτικά. Τα futures των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης ειδοποιούσαν για επίπεδο ξεκίνημα, όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση εμφάνιζαν μεικτή εικόνα με πιέσεις στις εταιρίες τεχνολογίας.

Στην Αθήνα ο Γ.Δ. που έφθασε να κερδίζει ως +0,20% στο άνοιγμα και στο ενδοσυνεδριακό μέγιστο (629,98) που επαναλήφθηκε και στις 10:52 τα κέρδη του κούρεψαν πέντε διαδοχικά πτωτικά κύματα που όρισαν ελάχιστο ημέρας τις 614,01 μονάδες (-2,34%) στις 15:16.

Την ίδια στιγμή ο τραπεζικός δείκτης σημείωνε το ελάχιστο στις 795,55 με μεταβολή -3,9%. Από εκεί οι μεγάλες απώλειες των τραπεζών εξατμίστηκαν και ο δείκτης πέρασε στις 16:22 πάνω από τις 829 μονάδες με μεταβολή +0,18%.

Ο μέσος όρος στην ίδια φάση έπιασε τιμή μια ανάσα πάνω από τις 623 μονάδες αλλά μετά τις 16:25 επέστρεψαν οι πιέσεις και η περίσσια στην προσφορά καθόρισε τάση ως και τις δημοπρασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!