Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: «Εισαγόμενη» πτώση με μικρή διάθεση για ρευστοποιήσεις στα τρέχοντα επίπεδα
[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: «Εισαγόμενη» πτώση με μικρή διάθεση για ρευστοποιήσεις στα τρέχοντα επίπεδα

[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: «Εισαγόμενη» πτώση με μικρή διάθεση για ρευστοποιήσεις στα τρέχοντα επίπεδα

Φωτογραφία αρχείου.

του Κώστα Ιωαννίδη

Στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας οι θεσμικοί με χαμηλότερο συναλλακτικό ενδιαφέρον, σε συντονισμό με τα άλλα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, αποφάσισαν να επαναφέρουν την πτωτική δυναμική.

Οι θεσμικοί κίνησαν τις τράπεζες σχεδόν μόνιμα κάτω από το κλείσιμο της προηγούμενης συνόδου. Ακόμα και μετά το μέσο της συνόδου φάνηκε να απουσιάζει το ενδιαφέρον για ρευστοποίηση θέσεων στα τρέχοντα επίπεδα. Οι τράπεζες σήμερα στην Ευρώπη ήταν μεταξύ των κλάδων που πιέστηκαν πολύ ελαφρά.

Οι τράπεζες του 25άρη έδωσαν μορφή στην πορεία των βασικών δεικτών, ενώ οι περισσότεροι κλάδοι με δεικτοβαρείς μετοχές, τους κρατούσαν με σταθερότητα σε αρνητικό πεδίο και απογοήτευσαν σήμερα τους αισιόδοξους, που θεώρησαν τη δυναμική της Παρασκευής ως κατάσταση με μονιμότερο χαρακτήρα.

Αντί για αυτό, οι δείκτες δεν εμφάνιζαν τάση για απομάκρυνση εκ του ελάχιστου μέρας, δηλαδή από την τιμή που έπιασαν λίγο μετά τις 14:00 και την κράτησαν, ως και τις δημοπρασίες. Το άνοιγμα έγινε με πτωτικό χάσμα.

Οι «απαισιόδοξοι» εμφανίστηκαν με σημαντικό ενδιαφέρον για ξεφόρτωμα μετοχών μετά το μέγιστο μέρας και το πέτυχαν. Ενώ οι «ταύροι» εμφανίστηκαν αποφασισμένοι από την αρχή ως τις 10:56 αλλά εμφανίστηκαν μουδιασμένοι στο τέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!