Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Υποχωρούν οι αγορές στην Ευρώπη και εδώ οι κλάδοι με τα μεγαλύτερα πρόσφατα κέρδη  
[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Υποχωρούν οι αγορές στην Ευρώπη και εδώ οι κλάδοι με τα μεγαλύτερα πρόσφατα κέρδη  

[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Υποχωρούν οι αγορές στην Ευρώπη και εδώ οι κλάδοι με τα μεγαλύτερα πρόσφατα κέρδη  

του Κώστα Ιωαννίδη

Στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας έχουμε μια καθαρά καθοδική ημέρα μετά από μια ανοδική δεύτερη στη σειρά εβδομάδα. Τη διάθεση για απομάκρυνση από τις αξίες υψηλού ρίσκου έχει επηρεάσει αρνητικά η διεθνής ατμόσφαιρα.

Οι μετοχές παγκόσμια κινήθηκαν, αντίθετα από το δολάριο, πτωτικά τη Δευτέρα γράφοντας μικρές απώλειες από το κλείσιμο την προηγούμενη ημέρα, μετά από τα ισχυρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό και αυτόν των ΗΠΑ, ενώ η τοποθέτηση της Γιέλεν της Fed στη Βοστώνη έφερε υποχώρηση της διάθεσης για τοποθετήσεις σε μετοχές με άνοδο των αποδόσεων στα μακροπρόθεσμα ομόλογα ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολούθησαν τις ασιατικές αγορές χαμηλότερα, όπως είχε προειδοποιήσει η στήλη το πρωί καθώς αυτό υπέδειξε η παρακολούθηση ζωντανά των ασιατικών συναλλαγών.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ήταν κάτω -0,54%, και οδήγησαν χαμηλότερα η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και η εικόνα των futures για τις αγορές της Wall Street που έχουν πτώση της τάξης του -0,20%.

Η δυναμική των συναλλαγών γενικευμένα έφερε σήμερα στο Χ.Α. το πρώτο σημαντικό φρένο για πιθανό κλείσιμο πάνω από το ως χθες μέγιστο της εβδομάδας και πάνω από τις 590 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!