Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Η γενίκευση στην αγοραστική διάθεση προκάλεσε την ρήξη στην πτωτική αλυσίδα
[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Η γενίκευση στην αγοραστική διάθεση προκάλεσε την ρήξη στην πτωτική αλυσίδα

[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Η γενίκευση στην αγοραστική διάθεση προκάλεσε την ρήξη στην πτωτική αλυσίδα

Του Κώστα Ιωαννίδη

Στην τελευταία σύνοδο μιας κρίσιμης για την ελληνική υπόθεση εβδομάδας του Φεβρουαρίου, που είχαμε και τη εκπνοή των σειρών Φεβρουαρίου, οι θεσμικοί προσπάθησαν, σε μία συνεδρίαση με τον υψηλότερο για την εβδομάδα τζίρο, να μειώσουν υπολογίσιμα το πτωτικό αποτέλεσμα από τις ρευστοποιήσεις θέσεων σε τραπεζικά blue chip μέσα στη βδομάδα.

Το στοίχημα για φρένο στην καθοδική αλυσίδα ίσχυσε και ο Γ.Δ. έκλεισε με άνοδο +2,51% και ο 25άρης στο +2,85% με τον FTSEM στο +1,18%.

Επέλεξαν την εκδήλωση επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος στο πρώτο μέρος για τις μισές περίπου μετοχές του 25άρη και την εμφάνιση μιας καλοστημένης άμυνας για τα τραπεζικά blue chip.

Ξεχώρισαν για τα κέρδη τους οι ΔΕΗ +4,30%, ΕΕΕ +4,12%, ΜΠΕΛΑ +4,28%, και για την πτώση τους ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,63%, ΛΑΜΔΑ -2,01%, και ΦΦΓΚΡΠ -1,01%, μια μέρα που οι ειδήσεις για λύση στα αδιέξοδα της διαπραγμάτευσης ήταν αντικρουόμενες με την άνοδο στο τέλος του δεύτερου μέρους για τα Τραπεζικά να επιδρά θετικά για τα περισσότερα blue chip.

Το ελάχιστο μέρας σημειώθηκε στις 12:08 όταν έγραψε κατώτερο μέρας και ο τραπεζικός δείκτης. Μετά η πορεία υπήρξε κλιμακούμενα ανοδική ως τις 13:15 αλλά από τότε και ως το πέρας σχεδόν των συναλλαγών είχαμε επικράτηση της ανοδικής τάσης που κράτησε τον 25άρη από τις 16:30 ως το τέλος ανάμεσα στις 1713 και 1717 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!