Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Η διεθνής διάθεση για αποφυγή του ρίσκου εμφανίστηκε πολλαπλάσια στην Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Η διεθνής διάθεση για αποφυγή του ρίσκου εμφανίστηκε πολλαπλάσια στην Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Χ.Α.: Η διεθνής διάθεση για αποφυγή του ρίσκου εμφανίστηκε πολλαπλάσια στην Αθήνα

Φωτογραφία αρχείου.

του Κώστα Ιωαννίδη

Στη σύνοδο της Δευτέρας οι θεσμικοί, με συναλλακτικό ενδιαφέρον που έφερε τζίρο αρκετά χαμηλότερο από το μέσο τζίρο της προηγούμενης εβδομάδας, έβαλαν στόχο την πτώση χωρίς ανάσα.

Η άνοδος του Γ.Δ. εμποδίστηκε από τις απώλειες όλων των κλαδικών δεικτών εκτός των Μέσων Ενημέρωσης και των όλων blue chip εκτός τριών που έκλεισαν αμετάβλητα. Τις σημαντικές απώλειες προκάλεσαν δυο κύματα επιθετικών ρευστοποιήσεων που όρισαν δυο ελάχιστα ενώ μετέτρεψαν σε μέγιστα μέσα στη μέρα τις τιμές… ανοίγματος.

Το μέγιστο του πρώτου μέρους που ήταν για κάθε βασικό δείκτη η τιμή ανοίγματος με καθοδικό χάσμα προϊδέασε για την αναζήτηση του ελάχιστου που στο πρώτο μέρος φάνηκε ότι ήταν για τον Γ.Δ. κοντά στις 613 μονάδες.

Αλλά μετά τις 14:30 ένα δεύτερο κύμα συνεχών ρευστοποιήσεων όρισε το ελάχιστο δεύτερου μέρους που ήταν μακριά από το πρώτο και σημειώθηκε στις 16:53 και ήταν οι 603,41 μονάδες.

Εκτός των απωλειών των τραπεζικών μετοχών, ξεχώρισαν για τις απώλειες οι ΕΛΠΕ -4,79%, ΒΙΟ -4,48%, ΟΤΕ -3,86%, ΔΕΗ – 3,58%, ΟΠΑΠ -2,39% και του ΟΛΠ -2,23% από την πλευρά των blue chip και οδηγός της κατηφόρας ήταν οι μετοχές του Τραπεζικού κλάδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!